Kategorier
Uncategorized

Kostnaderna för dålig digitalisering

Kostnaderna för dålig digitalisering

Två gånger i mitt liv har jag köpt ett gymmedlemskap i ett år. Det slutade med att jag gick till gymmet ungefär tolv gånger, vilket gjorde varje besök löjligt dyrt.

Det är samma sak med nya IT-system och digitala lösningar. Vi har en vision om effektivitet när vi köper dem, men vi måste vara uppmärksamma på vad som krävs för att dessa verktyg ska fungera för oss. Verktyg kommer definitivt inte att göra oss bättre om vi inte vill (eller kan) investera tid och ansträngning för att använda dem.

”Cost of poor quality” är ett välkänt begrepp och 2019 myntade Lars Sörqvist begreppet ”cost of poor digitalisation”. Digitalisering är inget självändamål. Det är ett sätt att uppnå kund- och/eller medborgarnöjdhet. Håller du med?

Kommentera