Kategorier
Uncategorized

Äg dina misstag

Äg dina misstag

Under större delen av mitt liv har jag varit ovillig att äga mina misstag. I min barndom var det viktigt för mig att leva upp till att vara lilla fröken solsken. Det var min identitet. Om jag var skurken i en situation skulle världen falla samman. Jag trodde i alla fall det.

Nu när jag har blivit äldre har jag gjort tillräckligt många misstag för att falsifiera denna hypotes. (Är jag gammal? Nej. Jag är en millennial; en äldre millennial. Okej?)

Jag tycker att det är så befriande och givande att ta ansvar. Det bästa med att äga mina misstag är att lära mig att jag fortfarande kan vara en del av spelet även om jag misslyckas. Jag är okej. Och det är du också. Vi kan fortfarande älskas och hyllas. Denna insikt sporrar mig inte att göra fler misstag. Det gör mig snarare mer kapabel att rädda dagen.

Det här är extra viktigt för ledarskapet i en organisation. Om ledarna själva föregår med gott exempel i sårbarhet och äger sina misstag kommer människor i deras närhet att våga göra samma sak. Det föder så många positiva effekter i form av psykologisk trygghet, tillit, laganda och kreativitet.

Kommentera