Kategorier
Uncategorized

Why Do We Fall?

Vi befinner oss i sensommarens mogna och ljuvliga tid. Personligen älskar jag den här tiden på året i Norrbotten när vi fortfarande njuter av soliga dagar, plockar bär, fiskar, badar och kan börja tända ljus och mysa om de mörkare kvällarna. Enligt den judiska traditionen skapades världen under hösten. För mig känns det som en naturlig tanke. När mörkret faller, och vi spenderar mer tid i stillhet, finns tid att reflektera över var vi varit och vart vi vill styra vår resa.

Kanske ni haft ett tufft år bakom er?

Det viktiga är inte att aldrig falla. Det viktiga är att lära sig hur vi tar oss upp igen.

Så tänker jag kring tjänsterna jag erbjuder. I stort sett är det en träning i att ta sig uppåt oavsett hur ofta och hårt vi faller.

Det kallas ibland för förbättringsförmåga eller förbättringskunskap. Det är en livsviktig kunskap för alla organisationer inom såväl privat som offentlig sektor. Att vända misstag till lärdomar och skapa värde och vishet som ger täta segel och en båt som förs framåt av den alltid växlande vinden.

Om ni sett Batman-filmerna ringer rubriken bekant: ”Why Do We Fall? So We Can Learn to Pick Ourselves Up.”

Att reflektera över hur vi ska bli bättre kanske är viktigast under den här hösten. Vi kanske kan kalla det Why We Do Fall – varför vi gör höst.

Kommentera